Silvan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

• 29.10.2017

Silvan ilçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi

Silvan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine Silvan Kaymakamı ve belediye başkan vekilimiz Adem Çelik, kurum amirleri, öğrenciler, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Büyük bir coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamasında Silvan esnafıda işyerlerine bayrak astı.

Silvan Kaymakamlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri kapalı spor alanında yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Belediye Başkan Vekilimiz tarafından halkın ve öğrencilerin bayramının kutlanması, İlçe Kaymakamı ve belediye başkan vekilimiz Adem Çelik'in konuşması Müzik dinletisi,Şiir,folklor ve Wushu gösterileri ile devam etti.

Silvan Kaymakamı ve belediye başkan vekilimiz Adem Çelik, "Türkiye cumhuriyet'inin tüm değerleri ile sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur.Bunun teminatı ise 15 Temmuz'da da kendini gösteren vatanına,milletine bağlı,gerektiğinde kutsal saydığı değerler uğruna canını seve seve feda etmeye  hazır vatan evlatlarının birlik ve beraberliğidir.15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar,milletimizin devleti ile ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir.Milletimiz yeni işgal girişimlerine karşı'da,İstiklal harbindeki kararlılıkla mücadele edeceğini,o gece tüm dünyaya göstermiştir."

Çelik,Bilinmelidir ki hiç bir odak Türkiye cumhuriyetinin imhasını göremeyecektir.Hiç bir düşman, hiç bir terör örgütü milli birliğimizin ve bin yıllık kardeşlik mirasımızın kuruyup dağılmasına şahit olamayacaktır.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü kutluyor,Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve vatan savunmasında emeği geçen istiklal kahramanlarımızı,bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum"dedi.

Konuşmanın ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye ve Kurumlar arası oynanan futbol turnuvasında birinci olan Milli eğitim,ikinci olan Kaymakamlık ve üçüncü olan Adliye personellerine kupa verildi.

Program tören geçiti ile sona erdi.