Silvan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

• 24.11.2017

Silvan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, daha sonra Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, okul müdürleri ile birlikte Kaymakam ve Belediye başkan vekili Adem Çelik’i, makamında ziyaret etti.

Program Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Öğretmenler Günü nedeni ile Silvan Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa ile yılın öğretmeni seçilen Abdullah Yüzkan   birer konuşma yaptı.

Program, yarışmada derece giren öğrencilerin şiir okuması, Milli eğitim bakanı Dr.İsmet Yılmaz tarafından hazırlanan kutlama mesajının okunması, Sinevizyon gösterimi ve müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.

İlçe Kaymakamımız ve Belediye başkan vekilimiz Adem Çelik, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile yaptığı açıklamada, “Bilgi ve teknolojinin büyük bir hızla dünyanın her köşesine ulaştığı günümüzde, bilginin üretilmesi ve güncellenmesi, sağlıklı bir şekilde topluma kazandırılması hayati önem kazanmıştır. Bu sürecin doğal sonucu olarak tüm ülkeler eğitime daha fazla önem vermekte ve çok önemli yatırımlar yapmaktadırlar. Eğitim, toplumların çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesinde en önemli araç, öğretmenlerimiz de bu anlamda en büyük gücümüzdür.”dedi

Çelik, “Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın; hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgi ve donanıma sahip olmaları, dinamik ve açık fikirli aynı zamanda ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için hayati derecede önemlidir. Bu nedenle, ülkemizin kalkınma ve çağdaşlaşma hedeflerine ulaşarak dünya ülkeleri arasında layık olduğu yeri alabilmesi yolunda, öğretmenlerimizden toplumumuzun beklentisi büyüktür.

Büyüyen her fidanda emeğiniz, açılan her çiçekte alın terinizin kokusu var. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor ve yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum.”Şeklinde konuştu.