Silvan kaymakamımız ve belediye başkan vekilimiz Adem Çelik'in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

• 15.07.2018

Türkiye, tarihinin en alçak, en yıkıcı ve en tehlikeli saldırılarından birisini takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde yaşamıştır. 15 Temmuz destanı ile hain darbecilerin ihanet planını ters yüz eden aziz milletimiz, hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz akşamı ülkeyi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren Aziz Milletimiz, tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir demokrasi destanı yazarak, bugünü hafızalara “Milli Direniş Destanı” olarak kazımayı başarmıştır. Geçmişte yaşadığımız darbelerin yıkıcı etkilerini hala üzerinden atamayan ve ay yıldızlı al bayrağımızın altında toplanan Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla meydanlara inerek, darbe yapmaya kalkan hainlere yurdun dört bir yanında göğsünü siper ederek, vatansever kamu görevlileri ve güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına kanını dökerek engellemiştir.

Bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına ekleyen Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor; Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak için meydanları dolduran Aziz milletimizi ve tüm vatandaşlarımızı da saygıyla selamlıyorum.