Silvan’ın İçme suyu Altyapı Projesi Tamamlanıyor

• 09.11.2017

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğünün, Silvan’ın içme suyu altyapısını tamamen yenileyecek olan İçme Suyu Temin Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan altyapısını baştan sona yenileyen ve içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan İçme Suyu Temin Projesi’nin yüzde 83’ü tamamlandı. Proje 1000 metreküplük su deposu, boruların  entegre çalışmaları ve SCADA binasının inşa çalışmaları ile devam ediyor.

Sözleşme bedeli 8 milyon avro olan ve 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre hayata geçirilen proje, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA) yüzde 85’lik desteği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yüzde 6’lık katkısı ve DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün yüzde 9’luk öz kaynağıyla inşa ediliyor.

"SCADA binası, su deposu ve entegre çalışmaları yapılıyor"

Silvan İçme suyu Temin projesinin yüzde 83’ü tamamlandı. Proje kapsamında yer alan 130 kilometrelik içme suyu şebekesi döşenmesi çalışmaları, 4 bin ve 2 bin metreküplük içme suyu depoları ve terfi merkezi inşası gerçekleştirildi. Projeye daha sonra ilave edilen 1000 metreküplük su deposu, içme suyu depolarını şebeke hatlarına bağlayan büyük çaplı boruların  entegre çalışmaları ve içme suyu şebekesini uzaktan kontrol ve gözleme sistemi olan SCADA binasının inşa çalışmaları devam ediyor. Silvan İçme Suyu Temin Projesi’nin kasım ayının sonunda bitirilmesi amaçlanıyor.

"Gelecek vizyonu taşıyor"

Silvan’ın gelecek vizyonu taşıyan çalışması olan İçme Suyu Temin Projesi kapsamında; ilçe merkezinde 130 kilometre içme suyu şebekesinin yenilenmesi ve imara açılan bölgelerde yeni içme suyu şebekelerinin döşenmesi, içme suyu depolarının, terfi merkezinin yapılması, SCADA binasının yapımı, hidrofor odası, mevcut depolar ve kuyuların rehabilitasyonun gerçekleştirilmesi, 7 bin evin şebeke bağlantısının yapılması ve 3 bin 500 tane su sayacının takılması yer alıyor.