Silvan’da ikinci yarıyıl eğitimi toplantısı

• 09.02.2018

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı başlaması dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantı, Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekilimiz Adem Çelik'in başkanlığında yapıldı.

Toplantıda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, okulların güvenliği, okullardaki kültürel ve sportif faaliyetlerin ve eğitimdeki kalitenin artırılması, devamsızlık durumu, okul aile birlikleri, veliler ve idare ile işbirliğinin sağlanarak her türlü kolaylığın sağlanması konuları görüşüldü.

Silvan Kaymakamı ve Belediye başkan vekilimiz Çelik, burada yaptığı konuşmada, eğitim kalitesinin artırılması ile ilgili yapılması gereken çok işin olduğunu söyledi.

İlçede üniversite sınavını kazanma oranını yüzde 24 olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Bu oran çok düşük bir oran kabul edilebilir bir rakam değil. Bu oranı çok ivedi bir şekilde hep beraber çok yukarılara taşımamız gerekiyor. Maddi imkansızlık nedeniyle okumama sorununu asla kabul etmiyoruz. Şükür devletimizin imkanları var ve bu çocuklar istediği yere kadar okuyabilirler. Devletin bütün imkanları ile buradayız ve bu çocukların eğitimlerine devam etmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız."Dedi.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.