Okul Güvenliği İşbirliği Toplantısı Yapıldı

• 13.09.2018

22.12.2016 tarihli okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Milli eğitim Müdürlüğünün 5 yıl için hazırlanan protokolü ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 04.09.2018 tarih ve 6554 sayılı yazılarına binaen Silvan Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Adem Çelik başkanlığında; İlçe Jandarma Komutan V. Uğur Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa'nın katılımıyla Kaymakamlık Makamında toplantı yapıldı.

Toplantıda;

*Kolluk kuvvetlerinin sorumluluk alanlarında bulunan okullara ait hazırlanan risk durumlarını inceleyerek mevcut koşullara göre düzenlenmesi, gerekli güvenlik ve trafik tedbirlerinin alınması, okullarla koordinasyonun sağlanarak irtibat halinde olunması.

*İlçemizde daha önce tespiti yapılan okul çevresindeki metruk binaların yıkılması noktasında çalışmaların yapılması

*İlçe merkezinde bulunan ve öğrencilerimize zararlı alışkanlıklara konu olan (İnternet cafe, Oyun salonları, Kahvehane, Park, Bahçe vb.) yerlerin emniyet birimlerince denetimlerinin yapılması kararları alındı.