Mehmet Akif Ersoy Silvan'da Anıldı

• 12.03.2018

Mehmet Akif Ersoy Silvan'da Anıldı

Silvan İlçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 97.yıl dönümü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.Silvan kaymakamlığı Kültür Merkezinde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende okullar arası İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Silvan Kaymakamlığı Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen törende "İstiklal Marşı" konulu, orta öğretim öğrencileri arasında kompozisyon ve resim ilköğretim öğretim öğrencileri arasında ise şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler Şiiler okudu.

Anma Programına Silvan kaymakamı ve belediye başkan vekili Adem Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Bülent Kayaalp, Askerlik Şube Başkanı Jandarma Yüzbaşı Kenan Alan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Muhittin Kan, Ziraat Oda Başkanı Ahmet Çapan,  daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü çerçevesinde yapılan şiir, kompozisyon ve "İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma" yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Silvan kaymakamı ve belediye başkan vekili Adem Çelik, tarafından ödüller verildi.