İlçemizde 500 Adet Kınalı Keklik Doğaya Yerleştirildi

• 22.06.2018

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce “Doğaya Keklik Yerleştirme” programı kapsamında ilçemize tahsis edilmiş olan 500 adet kınalı keklikler Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı Diyarbakır İl Müdürlüğü ekiplerince doğaya yerleştirildi.

İlçemizde doğa koşulları ile azalmış olan kınalı keklikler Gaziantep Kanatlı Yaban Hayvanı Üretim Çiftliğinden alınarak şafak vakti ilçemizde doğaya yerleştirildi. İl Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada söz konusu kekliklerin gelecek kuşaklara aktarılması ve devamlılığının sağlanması, salındığı bölgelerde çoğaltılması için korumanın önemli olduğu belirtildi. Salımın yapıldığı avlaklarda en az 2 sene keklik avı yasak olduğu belirtildi. Bu bölgelerde çoğalacak olan kekliklerin korunması ile diğer bölgelerde zamanla popülasyonları artarak dağılacağı belirtildi.

Bu alanlarda koruma kontrol çalışmaları Jandarma ve İl Müdürlüğü ekipleri Fahri Av Müfettişlikleri ve Köy Muhtarları ile sık yapılacak olup, kurallara uymayan kaçak avlanan avcılara idari para cezası ve tazminat uygulanacaktır.