Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Adem Çelik'in 21 Mart Nevruz Bayramı Mesajı

• 21.03.2019

Dünya Manevi Kültür Mirası listesine de dahil edilmiş olan ve Yeni Gün anlamına gelen Nevruz, baharın gelişini, doğanın canlanmasını, bolluk ve bereketin habercisi olarak kabul edilmektedirGece ile gündüzün birbirine eşit olduğu 21 Mart tarihine denk gelen nevruz, uzun süren kış mevsiminden sonra gelen baharın müjdecisidir.

Köklü bir millet olduğumuzun kanıtlarından biri olan, hem yeniden doğuşu, tomurcuklanmayı, çiçeklenmeyi; hem de barış için, kardeşlik için, dostluk için, yeni güzel başlangıçlar için ihtiyacımız olan baharı temsil eder. Dolayısıyla Nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını kutluyor, ülkemize bolluk ve bereket getirmesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Adem ÇELİK
                                                                                          Silvan Belediye Başkan Vekili