Belediye Başkan vekilimiz Adem Çelik'ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

• 07.03.2018

Silvan Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Adem Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadın'a ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçüldüğünü kaydetti.
Ülkede kadınının, eğitimde, bilimde, sanatta, ekonomide, siyasette kamu yönetiminde kısacası hayatın birçok alanında yaptığı çalışmaların ve başarısının her geçen gün arttığını kaydeden Çelik, mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Ülkemizin kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması konusunda son yıllarda gösterdiği duyarlılık artmış ve bu çerçeve de önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Kadınların evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılması ruhen, dinen, vicdanen ve ahlaken asla kabul edilemez.

Bunun için devletimiz yapmış olduğu yasal düzenlemelerle kadın hakları ve kadınların korunması yönünde önemli adımlar atmıştır. Kadınlarımızın karşılaştıkları sorunlar, ancak toplumun bütün kesimlerinin iş birliği içinde hareket etmesi ile çözülecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim."Dedi