Belediye başkan vekilimiz Adem Çelik’in Engelliler Haftası mesajı

• 09.05.2018

Belediye Başkan vekilimiz Adem Çelik, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediye Başkan vekilimiz Adem Çelik, mesajında, mutlu ve huzurlu bir toplum olma yolunun bireylerin hayatı paylaşarak birbirlerinin sorunlarına duyarlı olmasından geçtiğini kaydetti.

Bu bağlamda her bireyin birer engelli adayı olduğunu anımsatan Çelik, "Engellileri anlamaya ve yalnızca bir gün değil her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışmalıyız. Tarih boyunca sergilediği yardımseverlik ve merhamet gibi önemli değer yargıları ile diğer milletlerden ayrışan milletimizin, engelli vatandaşlarımıza yaklaşımı da bu değerler çerçevesinde olagelmiştir."

Çelik, engelli vatandaşlara acıma duygusu ile yaklaşmak yerine onların da toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeye çalışmanın önemine işaret etti.

Çelik, "Bu hassasiyeti gösterebildiğimiz, engellilerle empati kurarak günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara kendi sorunumuz gibi yaklaştığımız sürece engellilerimizin önlerine çekilen en büyük set ortadan kalkmış olacaktır." ifadesini kullandı.