15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

• 15.07.2018

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen etkinliklerde vatandaşlarımız bir araya geldi.

Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen programa vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla ile akın etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, şehitler için dua okundu.

Darbe girişimini anlatan film gösteriminin yapıldığı programda, 15 Temmuz kahramanları için yazılan şiirler okundu, şarkılar söylendi. Kaymakamımız Adem Çelik programda yaptığı konuşmada; "Türkiye, tarihinin en alçak, en yıkıcı ve en tehlikeli saldırılarından birisini takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde yaşamıştır.15 Temmuz  destanı ile hain darbecilerin ihanet planını ters yüz eden Aziz Milletimiz, hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz akşamı ülkeyi ele geçirmek isteyen FETÖ terör örgütüne, tanklara, uçaklara karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren Aziz Milletimiz, tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir demokrasi destanı yazarak, bugünü hafızalara  “Milli Direniş Destanı” olarak kazımayı başarmıştır.

Geçmişte yaşadığımız darbelerin yıkıcı etkilerini hala üzerinden atamayan ve ay yıldızlı al bayrağımızın altında toplanan Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek, darbe yapmaya kalkan hainlere yurdun dört bir yanında göğsünü siper ederek, vatansever kamu görevlileri ve güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına kanını dökerek engellemiştir. Bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına ekleyen Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor; Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak için meydanları dolduran Aziz milletimizi ve tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. “ dedi.

Alanda kurulan ekrandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde konuşma yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması naklen verildi.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Dolayısıyla Hükümet Konağı Bahçesinde Düzenlenen Anma Programına; Kaymakamımız Sayın Adem Çelik ve eşi Sayın Ayşe Çelik, Alay Komutanı Gönen Süslü ve eşi Funda Süslü, Cumhuriyet Savcısı Burak Başdemir, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Oruç, İlçe Jandarma Komutanı Furkan Manav, Ak Parti İlçe Başkanı Nimet Aksoy  katıldı.